Спіруліну, що належить до ціанобактерій або синьо-зелених водоростей, століттями використовували як їжу в багатьох країнах. Спіруліна може рости в екстремальних умовах, несприятливих для більшості інших водних організмів. Зазвичай її вирощують в штучних або природних озерах, збирають і сушать методом виморожування. Спіруліна може похвалитися 60% вмістом білка – це високий показник, вищий, ніж у більшості овочів. Також спіруліна є хорошим джерелом бета-каротину, різних мінералів і гамма-ліноленової кислоти – незамінної жирної кислоти.
Якщо коротко, спіруліна:
- має антиоксидантні та протизапальні властивості;
- знижує рівень "шкідливого" холестерину та тригліцеридів;
- запобігає окисленню "шкідливого" холестерину;
- сприяє зниженню артеріального тиску;
- усуває симптоми алергічного риніту;
- допомагає в разі анемії, збільшуючи рівень гемоглобіну та кількість еритроцитів;
- допомагає стати витривалим і підвищити силові показники;
- нормалізує цукор у крові.
Універсальність спіруліни точно вказує на те, що їй знайдеться місце в домашній аптечці.